TILAA HETI ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ / ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 EURON TILAUKSIIN

0

Ostoskorisi kaipaa tuotteita :)

Padelmailan valinta

Mailan muoto

Padelmailat voidaan ryhmitellä kolmeen kategoriaan muodon perusteella. Padelmailan muotoa ei välttämällä erota silmällä suoraan mailan kehyksen muodosta vaan muoto tulee padelmailan optimaalisen osumakohdan alueesta eli sweetspotin muodosta. (Erityisesti timantin ja pisaran muotoiset padelmailat ovat usein kehykseltään lähes identtiset):

Pyöreä (Round/Redonda): 

Pyöreä padelmaila on helpoiten käsiteltävä. Siinä optimaalinen osumakohta eli sweetspot on suurempi, kuin muissa mailatyypeissä. Pyöreän padelmailan painopiste sijaitsee pääsääntöisesti lähellä kahvaa. Näistä syistä hyvän lyönnin saa aikaiseksi heikommallakin osumalla. Pyöreä padelmaila on loistava valinta pelaajille, jotka haluavat kontrollia ja helppoa pallon hallittavuutta peliin.

Pisara (Tear/Larigma):

Pisaran muotoinen padelmaila on mailatyyppinä yhdistelmä kontrollia ja voimaa. Mailan painopiste sijaitsee mailan keskellä ja sweetspot on pyöreän muotoista mailaa pienempi, mutta timantin muotoista mailaa suurempi. Pisaran muotoinen padelmaila on loistava valinta pidempään pelanneille, sekä aktiivisille aloittelijoille, jotka hakevat uutta tasoa peliinsä.

Timantti (Diamond/Diamante):

Timantin muotoinen padelmaila on edistyneiden, hyökkäävien ja aggressiivisten pelaajien valinta. Timantin muotoisessa padelmailassa painopiste on pyöreää ja pisaran muotoista mailaa korkeammalla, jonka ansiosta lyönteihin saa enemmän voimaa. Sweetspot sijaitsee mailan yläosassa ja on huomattavasti pienempi, kuin pyöreässä mallissa. Tämän vuoksi lyöntejä on vaikeampi kontrolloida. Timantin muotoiset padelmailat ovat yleensä hieman raskaampia ja hitaampia liikutella ja se kuormittaa enemmän rannetta, varsinkin jos lyöntitekniikat eivät ole kohdillaan.

 

timantti                                    pisara                                     

 

pyöreä

 

Paino

Pääsääntöisesti padelmailat painavat noin 350-395 grammaa. Todellisuudessa erot ovat huomattavasti suurempia, mitä luvut antavat ymmärtää. Kevyet ja matalapainopisteiset padelmailat ovat helpommin kontrolloitavissa, jonka ansiosta pallon sijoittelu kentällä on helpompaa. Aloittelijan kannattaakin yleensä valita itselleen kevyempi pyöreä padelmaila, sillä sen käsittely on helpompaa ja se kuormittaa rannetta vähemmän.

Painavat padelmailat tuottavat enemmän voimaa, mutta niiden käsittely on haastavampaa. Painava maila kuormittaa pelaajan rannetta hieman enemmän.

Padelmailan painoa voi muokata itse haluamaansa suuntaan lisäämällä mailaan erilaisia kehyssuojateippejä (protectoreita), kärkipainoja, kahvapainoja, grippejä tai Hesacorekahvan. Overgripeillä ja Hesacorella saa muokattua mailan kahvan paksuuden ja pitävyyden juuri itselleen sopivaksi.

Hesacoren asennusohje: https://www.youtube.com/watch?v=HfaihC2nJoY

Pintamateriaali

Padelmailoja valmistetaan yleisesti ottaen kahdesta materiaalista: hiili- ja lasikuidusta. Lasikuitu on usein edullisempi ja aloittelijaystävällisempi vaihtoehto. Hiilikuitumailat ovat hinnaltaan usein kalliimpia, mutta tarjoavat paremmat ja laadukkaammat ominaisuudet.

Pinnoituksessa eri valmistajilla on useita erilaisia teknologioita. Erityisesti hiilikuitumailojen välillä on isoja eroja pinnoitteen kovuudessa, hiilikuitukerrosten määrässä ja lyömäpintojen karheudessa, jotka kaikki vaikuttavat padelmailan kontrolli- ja voimaominaisuuksiin. Hiilikuidun laatua kuvataan numerolla ja K*-kirjaimella. Mitä suurempi numero, sen kovempi padelmailan pinta on.  Yleisimpiä ovat 3 000 (3K), 6 000 (6K), 12 000 (12K), 24 000 (24K).

*K tarkoittaa hiilikuitupäästöjen määrää yhdestä nipusta. 1K tarkoittaa sitä, että yksi nippu sisältää 1000 hiilikuitulankaa, 3K tarkoittaa sitä, että yksi nippu on 3000 hiilikuitufilamenttia, 6K tarkoittaa sitä, että yksi nippu on 6000 hiilikuitufilamenttia ja niin edelleen. Hiilikuitufilamentit ovat hyvin ohutta, halkaisijaltaan 1/20 hiuksista, joita ei yleensä käytetä yksitellen vaan yhdistämällä tuhansia filamentteja yhdeksi nipuksi ja sitten kudotaan se hiilikuitulevyksi. K:n määrä ei ole suorassa suhteessa hiilikuitulevyn laatuun. On vain kysymys ulkonäöstä ja hiilikuitukerroksen tekstuurista. Hiilikuitujen 1K ja 3K kudotusteknologiassa on suuria vaatimuksia ja siksi molempien hinta on suurempi kuin 6K, 12K ja 24K.

 

Tarkemmat tiedot kaikista mailoista löydät tuotteiden esittelysivuilta. Mikäli kaipaat apua oikean mailan valinnassa, olethan meihin yhteydessä asiakaspalvelu@boompadel.fi

 

Tässä muutamia mailaesimerkkejä yksistä markkinoiden parhaista mailoista eri kategorioissa:

Pyöreitä mailoja:

https://boompadel.fi/collections/bullpadel/products/bullpadel-vertex-03-ctr-22-padelmaila

https://boompadel.fi/collections/mailat/products/starvie-metheora-warrior-padelmaila

https://boompadel.fi/collections/mailat/products/starvie-titania-kepler-pro-padelmaila

https://boompadel.fi/collections/mailat/products/ares-shield-2021-padelmaila

 

Pisaran muotoisia mailoja:

https://boompadel.fi/collections/vibora-padel/products/vibor-a-king-cobra-liquid-edition-padelmaila

https://boompadel.fi/collections/mailat/products/vibor-a-black-mamba-liquid-edition-padelmaila

https://boompadel.fi/collections/mailat/products/drop-shot-jmd-conqueror-9-0-padelmaila

https://boompadel.fi/collections/starvie/products/starvie-aquila-space-pro-padelmaila

 

Timantin muotoisia mailoja:

https://boompadel.fi/collections/bullpadel/products/bullpadel-hack-03-22-padelmaila

https://boompadel.fi/collections/bullpadel/products/bullpadel-vertex-03-22-padelmaila

https://boompadel.fi/collections/vibora-padel/products/vibor-a-king-cobra-black-series-1k-padelmaila